Friday 5 September 2008

Tata gasit dupa 8 ani la 11 km de casa natala

Cum ma consider un sceptic si un realist, sau cel putin vreau sa fiu voi incerca sa prezint senzationalul povestii urmatoare inttr-un mod cat mai la rece posibil. Un barbat din Anglia de 42 de ani si-a gasit tatal, crezut mort, dupa 8 ani din greseala la TV. Si-a vazut tatal la o emisiune despre oameni disparuti. John Delaney a disparut in 2000 cand nu a mai ajuns la un camin de batrani Oldham, Greater Manchester. Dupa ce a aparut dupa 9 zile, a fost dus la spital si internat la un azil de batrani la doar 6 mile distanta de casa natala. Batranul sufera de amnezie din urma unei lovituri la cap si nu isi mai amintestea nimic. In 2000 avea un puternic accent irlandez dupa spusele asistentelor. A primit si un nou nume: David Harrison. Anul curent i s-a luat un interviu pentru a se face un documentar BBC despre oameni disparuti. In 2003, dupa 3 ani de la presupusa moarte a tatalui, se gaseste un cadavru descompus aproape in totalitate cu hainele ce se aseamana cu ale persoanei disparute la Infirmeria Regala din Manchester. Barbatul a fost incinerat si ingropat totul parand ca a luat sfarsit. John, fiul, a ramas socat cand si-a vazut tatal la TV. El se uita din greseala la program intr-o dupa-masa ca oricare alta. In final ei s-au intalnit, printr-un test ADN demonstrandu-se paternitatea. Tatal era internat la o clinica la 11 km distanta. Acum fiul a declarat ca are 2 ganduri ce il macina. Unul este acela ca ii este frica ca niciodata tatal nu o sa isi aminteasca de familie. Celalat este ca o alta familie isi mai cauta o ruda. Interesant nu?

Ca sa vedeti ca nu "numai in Romania este posibil". Ma enerveaza stereotipia "numai aici se putea intampla asa ceva". Pun pariu ca daca s-ar fi intamplat asa ceva in tarisoara in care convietuim din 10 s-ar fi gasit 2 cu replica mai sus enuntata. Dar totusi mi se pare absurd cum:

1. Nu s-au facut mai multe cercetari asupra omului la momentul gasirii lui. Politistii si-au cerut scuze pentru cele intamplate. Ce sa-ti povestesc. Ce mai valoreaza acum scuzele politiei.

2. Nu s-au facut analize ADN sau dentare ale omului gasit la infirmerie crezand sigur ca e tatal lui John. Mi se pare pueril sa nu faci analize esentiale in cazurile astea.

Chiar nu vreau sa filosofez sau sa ma fac agentie de presa dar am vrut sa subliniez unele chestii. Apropo... stirea a aparut azi in The Telegraph.

Buun... astea fiind spuse concluzia este urmatoare: Cu Elodia cum ramane?

0 comments: