Monday 14 July 2008

Why love?

Parca fac dintr-o categorie sociala de aia "lame" care toata ziua nu face altceva decat ioi love, love, love. Nu sunt asa. Nu cred ca o sa scriu prea multe posturi de gen pentru ca nu ma caracterizeaza. Am de facut doar o observatie. Care este principalul subiect in majoritatea filmelor de succes? Dragostea. Dar de ce? Sincer nu stiu raspunsul si nici nu o sa incerc sa il dau. In majoritatea filmelor de succes apare un cuplu. Apare o poveste de dragoste. Nu se poate fara dragoste? Melodii de dragoste peste tot, fete care se duc la solar ca sa arate bine. Pentru cine? Pentru partener. Este un laitmotiv al umanitatii. Pe care sincer nu il inteleg. V-ati imaginat lumea fara acest sentiment? Chiar ati iubit atat de mult la viata voastra? Chiar dragostea este cel mai puternic sentiment? Nu imi este un subiect foarte comod de a-l aborda. Am simtit nevoia sa scriu despre asta. Majoritatea filmelor, melodiilor, temelor se invart in jurul dragostei si a iubirii. Imediat cum te intalnesti cu cineva de sex opus lumea te intreaba "iti place de ea/el?", "e draguta/dragut?". Mi se pare un pic deplasat. Multi poate se gandesc... "asta nu a auzit de perpetuarea speciei?". Sincer m-am gandit si la aia. Pornind de la faptul ca nu suntem creationisti ci evolutionisti, putem spune ca multe specii de animale recurg doar la imperechere neavand vreo relatie de afectiune fata de partener. Hai ca e primavara sau vara, trebuie sa merem la mare. E fain sa ai o fata la brat nu? Si ce daca esti singur. Si ce daca ai 20 de ani si nu ai avut prietena. Si ce daca ai 35 de ani si nu esti casatorit si "in love". Mi se pare absurd. Urmeaza cei care nu pot sta fara partener. De ce sa stai cu cineva, sa ii spui ca o sau il iubesti daca nu o faci cu adevarat? Nu inteleg relatiile de 1 luna, cand doar asa si asa, ca nimic concret, se invart in jurul ideii. Daca iubesti pe cineva, incearca sa demonstrezi asta, asa e frumos, si nu te lasa. Macar stii ca ai iubit cu adevarat. Acum nu zic ca e ok sa stai singur si sa iubesti aceeasi persoana la nesfarsit. Dar este bine nici sa nu te transformi intr-un ... (decideti voi ce e mai potrivit). Dar daca nu iubesti las-o balta nu iubi doar ca e la moda. Ma irita, intriga si enerveaza.

4 comments:

.raoul said...

em ca e ca un drog. once you took it its hard to get of it. Cause the lodging is there and its just makes more sense that u are alive.
I guess.

norbi said...

"Cause the lodging is there and its just makes".. nice. dar totusi nu inteleg de ce e ca un drog. pentru unii. si pentru altii nu.. i mean nu e vorba c anu o descopperi sau ceva. it is like. wherever you go, whatever you'll do.. you'll have love. why is that?

Anonymous said...

prin asta spui k tu nu ai iubit? sau nu ai simtit macar ca iubesti? nu te-ai gandit niciodata ca ti-ar placea sa petreci ceva mai mult timp cu o persoana si nu doar sa fi unu din "amicii" ei, sa insemni ceva mai mult pentru persoana respectiva. Nu stiu nu cred ca ii cea mai importanta chestie dar totusi unde am fi daca nu am iubi?

norbi said...

am iubit si am simtit ca am iubit. am simtit tot ce ai insirat mai sus cu toate ca tare as vrea sa stiu cine esti. really. as fi si eu curios sa vad unde am fi fara dragoste. really. uite multe specii de animale se descurca. de ce nu am putea si noi? :D