Sunday 31 August 2008

Romanul descurcaret


Ora 8. Ma indrept inspre minunata noastra cafenea Joy's (love it) si vad in P-ta. Avram Iancu mare forfota mare. Lume, mici, bere, muzica, banci amenajate in stil autohton cu acele corturi. Absolut autohton. Femei ce vindeau seminte, lanterne si bratari care isi schimba culorile. Si ma duc. Joy's-ul era intr-o atmosfera super cu Ray Charles, Herman's Hermits, The Beach Boys. Fara lume prea multa. Exact cum imi place. Cu o companie placuta. Mai mult decat placuta. Bem ceaiul si povestim, stam cat stam, platim. Si venim noi frumos inapoi prin piata. Partenerei mele de cafenea i s-a facut foame. Hai stam la coada la mici. Era o coada gigant. 15-20 de persoane. Nu glumesc. Stam ce stam, povestim, deodata dispare toata coada. Ne ducem in fata sa vedem ce se intampla. Sincer am crezut ca lumea e in grup si a luat cineva micii si au plecat oamenii. Si urmeaza convorbirea noastra cu vanzatoarea:

"Nu va suparati, aveti mici?"
"Ne scuzati, acum s-au terminat. Mancare avem voie sa servim doar pana la ora 22:00."
Vine un roman ingenios din spate. Statea la coada in spatele nostru.
"Dar paine mai aveti?"
"Da mai avem." La care vanzatoarea ia toate franzelele ce le-au mai ramas, 3 la numar, si le da la om. Erau franzele de peste 1 kg, feliate si in punga. Absolut igienica treaba.

Toata seara m-am distrat. Un roman descurcaret, ce a stiut sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit si sa stie ce sa intrebe ca sa primeasca mancare pe gratis. Absolut genial.

1 comments:

Anonymous said...

se pare ca sa facut o noua descoperire:
PAINEA NU ESTE MANCARE!!!
remember:)