Friday 22 August 2008

"U.S.A. vs. China" sau "How much can we hate each other?"


Buuun. Si acum, sa revenim la stiri.

Un hacker american a demonstrat ca gimnasta chinezoaica He Kexin nu a implinit varsta legala de 16 ani pentru a participa la Olimpiada. Hackerul a facut rost de documente oficiale chinezesti si a dovedit faptul ca gimnasta s-a nascut pe 1 ianuarie '94 si nu 1 ianuarie '92 cum era pe pasaportul ei. Pentru a participa la Olimpiada, demonstrarea varstei este suficienta prin prezentarea pasaportului.

V-ati intrebat vreodata cum se calculeaza clasamentul pe medalii la J.O. (Jocurile Olimpice). C.I.O. (Comitetul International Olimpic), Europa, Rusia, Africa, China, Australia, adica aproape lumea calculeaza dupa numarul medaliilor de aur. Adica dupa titlurile olimpice castigate de o tara. Aici in momentul publicarii articolului in frunte era China (si m-as mira daca s-ar schimba ceva pana la sfarsit). Cand am zis aproape toata lumea am ocolit o "particica" din ea. Aceea este S.U.A.. Ei, sustin ca au calculat dintodeauna si evident ca si anul acesta vor calcula clasamentul dupa numarul total de medalii obtinute (aur+argint+bronz). Dupa aceasta suma, americanii sunt cu mult inaintea tuturor. Mare orgoliu. Americanii au fost foarte foarte rar batuti la clasamentul pe medalii. Acum ii doare mult. Ganditi-va ce era daca il prindeau pe Phelps dopat sau daca nu il aveau deloc. Individual luand, Beijingul e al lui Shawn Johnson si a lui Michael Phelps. Pe echipe, China a batut. S.U.A. trebuie sa recunoasca asta. Regulile dupa care este realizat acest clasament pe medalii este facut de C.I.O.. S.U.A. ar trebui sa se impace cu asta. pana atunci va las la 2 linkuri unde sper sa ramana clasamentele pe medalii. Ma intreb oare daca acel hacker va fi condamnat pentru toate infractiunile care le-a comis pentru a patrunde in baza de date a Chinei.

Americanii de la NY Times care considera ca ei sunt casigatori ai aceste olimpiade.
Britanicii de la Telegraph care dupa parerea mea prezinta clasamentul oficial.
Ambele sunt super-ziare. Atat ca NY Times are intimparit orgoliul national dupa parerea mea. Ambele clasamente erau in dreapta screenului ultima data cand am verificat site-urile.

Cele 2 superputeri se comporta ca niste kids de gradinita care se cearta pentru a decide cine a castigat in concursul de fugit dintr-o parte in alta a strazii.

Parca sloganul acestei olimpiade era "One World, One Dream". Lipsea si One Rank. hihihi

0 comments: