Sunday 29 June 2008

Libertate frate!


Gata! S-a terminat cu restrictiile. La Paris s-a votat in unanimitate decizia privind liberalizarea domeniilor de internet. Acum vom putea avea orice adresa. Adresele nu mai sunt incadrate in ".com" sau ".ro". Putem sa ne facem de acum si noi domenii cu propriile noastre nume. Vom asista la un boom in piata IT. Daca marile companii vor sa isi faca site mai "la moda" trebuie sa isi cumpere repede domeniul deoarece risca sa fie cumparat de persoane fizice ce vor cere sume exorbitante pentru a putea folosi domeniul. BBC anunta ca s-a luat decizia de a introduce domenii scrise in limba araba, asiatica, etc. „Deschidem o nouă poartă pentru internet şi cred că acest lucru nu trebuie subestimat”, a declarat Roberto Gaetano, membru Icann.
„Este un mare pas înainte pentru dezvoltarea internetului – va ajuta mult mai mulţi oameni care până acuma nu intrau în mediul online”, a precizat Emily Taylor, directoarea centrului naţional britanic pentru internet, citată de BBC. „În acest moment, 1,5 miliarde de oamnei sunt online însă, în acelaşi timp există 4,5 miliarde care nu înţeleg caracterele romane folosite”, a mai spus Emily Taylor.

2 comments:

Andreea89 said...

si eu ce tre sa fac?

norbi said...

Nu trebuie sa faci nimic. Dar daca ai vrea sa iti faci un site ai avea o libertate mult mai mare de alegere si nu o sa mai fi restricionata sa iti faci domeniul .ro sau .com. S-a deschis o poarta noua la net. O sa fie interesant cum o sa continue toata povestea.