Tuesday 24 June 2008

Ne pregatim de o revolutie?

Am citit chiar acum ca s-ar putea decide liberalizarea adreselor web. Joi se va hotari daca se vor mentine regulile stricte asupra domeniilor de internet. Aceasta liberalizare consta in faptul ca site-urile romanesti nu vor mai trebui sa fie ".ro", organizatiile nu vor mai trebuie sa fie".org" sau chestii de genul. O alta chestie notabila este ca marile branduri vor putea sa isi faca usor site-uri extrem de usor de retinut gen ".adidas" sau ".mickeymouse". Ar fi o miscare interesanta. În ultimii trei ani, "The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers" ("Corporaţia internetului pentru numele şi numerele atribuite" sau "Icann"), a lucrat la liberalizarea adreselor de net în acest fel.
"Impactul acestei măsuri va fi diferit în regiunile de asemenea diferite ale lumii, însă va permite grupurilor, comunităţilor şi mediului de afaceri să-şi exprime identitatea online", a declarat, pentru BBC, Paul Twomey, directorul executiv al Icann.

"Suntem pe cale să deschidem o nouă piaţă «imobiliară» a internetului, cu noi «terenuri», care vor fi revendicate de oameni pentru motivele pe care le au fiecare dintre ei. Acest lucru reprezintă o creştere masivă a geografiei internetului", a mai spus directorul executiv al Icann.

0 comments: